Daha fazla içerik için

Merhaba,

Neredeyse sekiz aydır çoğunlukla evden çalışıyoruz. Uzaktan çalışma olarak nitelendirilen ama aslında zorunlu uzaktan çalışma olarak görmemiz gereken bu dönemde birçok olumlu ve olumsuz deneyim elde ettik. Kimi kişi ve şirket bundan çok keyif alırken ve verimli bir sistem ortaya koyabilirken kimileriyse bu durumdan nefret etti. Arada kalanlar ise içten içe eski günlerin sosyalliğini özleseler de aslında zaman ve enerji tüketen birçok sürecin dijitalde de gerçekleştirilebileceğini ve hatta bunu yaparken daha az zaman ve enerji harcanabileceğini fark etti. Kısacası zorunlu evden çalışma dönemi birçok birikimi ortaya koyuyor.

İşte bu sayımızın kapak dosyasını uzaktan çalışıma sürecinde elde edilen deneyimler ışığında tıkanma noktalarını belirlemeyi ve bunlara çözümler getirmeyi öneren bir çalışmaya ayırdık. Elbette ki her kurumun ve kişinin kendine özel dinamikleri söz konusu. Ancak yaratıcılığın kaybedilmesi, sosyal ektilerin azalması gibi genele sirayet eden bazı durumların kök nedenlerine ve bunları çözmeye dair önerilere odaklanan bu çalışmanın ciddi bir ilham kaynağı olacağını düşünüyoruz.

İlham almanın şart olduğu bir diğer alan da belirsizliği yönetmek. Gerçekten de eski tecrübelerin çok fazla işe yaramadığı bir dünyada rotamızı çizerken pek de alışık olmadığımız doğaçlama, basit kuralları yeniden tanımlama ve höristikler kurgulama gibi yaklaşımlara ihtiyaç duyuyoruz. Ayrıca riskleri doğru biçimde analiz etmek ve eski verilerin yerine yenilerini bulmayı ve veriye yeni yaklaşımlarla yaklaşmayı hedeflemek de çok önemli. Spotlight dosyamız bu yaklaşımları üç perspektiften adresleyen keyifli bir makale seti sunuyor sizlere…

Birçok alan sorgulanıyor. Dünya düzeni de dahil. Pazarlama da bundan nasibini alıyor. Tüketici ihtiyaçlarından pazar dinamiklerine dek birçok noktada yapısal dönüşümler devam ederken pazarlamanın vaadinin nasıl değişeceği, bu fonksiyondan ileride neler bekleneceği de yeniden tanımlanıyor. Makalemiz, pazarlamanın önündeki dönüşüm yol haritasına ışık tutuyor. Işık tuttuğumuz bir diğer alan da küresel tedarik zincirleri… Son dönemin en fazla kırılganlık gösteren yapıları olan tedarik zincirlerinin nasıl evrileceğine dair makalemiz de keyifle okunacak bir çalışma.

Kapsamlı analizler sonucunda oluşturulan konfor alanı araştırmasının içgörülerinden derlenen dosyamız, çevik ve yılmaz olmanın çok önemli olduğu bir dünyada nasıl hareket etmemize dair büyük resmi gözlerinizin önüne seriyor. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün şirkette çevik çalışma yöntemi temelli değişime dair deneyimleri de okunması gereken dosyalarımız arasında.

Değişimin bu kadar belirleyici olduğu bir dönemde geleceğe dair deneyim ve içgörü temelli bir sayı hazırlamaya gayret ettik. Keyifle okumanız dileklerimizle…

Paylaş:

Bu içeriği beğendiyseniz daha fazlası için ücretsiz üye olun!

SEÇENEKLERİ GÖRÜNTÜLE

Sınırsız Erişime Sahip Olmanın Tam Zamanı

HBR Türkiye içeriğine bir yıl boyunca tüm platformlardan erişin!
ABONELİĞİMİ BAŞLAT

Tüm Arşive Gözatın

Paylaş