İşin Yeni Dünyası | Feyza Fulden Küçük
İşin Yeni Dünyası canlı yayın serimizin bu bölümünde YGA Ülke Direktörü Feyza Fulden Küçük ile YGA’nın diğer sivil toplum kuruluşlarından ayrı durduğu noktaları, yerel ve global işbirliklerini ve bir sivil toplum kuruluşundan nasıl teknolojik girişimler doğabildiğini konuştuk.
Temelde YGA bir sivil toplum kuruluşu olarak karşımıza çıkıyor. YGA hem ülkemizdeki hem de globaldeki çeşitli özel sektörlerle yıllardır bir arada çalışarak bir değer üretiyor. YGA’nın öncelikli amacının geleceğe umutla bakılmasını sağlamak ve insanlığa faydalı çift kanatlı gençler yetiştirebilmek olduğunu belirten Feyza Fulden Küçük, gençlerin hem toplumun sorunlarına duyarlı hem de teknolojiyle bu sorunları çözebilecek donanımda olmasının çift kanatlı bir etki yarattığını söylüyor. Buradaki gençler programdan mezun olduktan sonra çeşitli girişimler hayata geçiriyorlar. Geçmişten günümüze kadarki topluluklara veya insanlara baktığımızda ise genel anlamda çok fazla kendini düşünen, hırslarına yenik düşen veya bencil özelliklerde olduğunu görüyoruz. Ancak, hâlâ insanlığa faydalı işler yapmak isteyen gençlerin de olduğunu ve onları topluma kazandırmak için YGA’nın çeşitli çalışmalar yaptığına değinen Küçük, görme engelli bireylerin yaşamlarını daha kolay hale getirebilmek amacıyla onlarla birlikte “WeWALK” adlı bir inovasyon hayata geçirdiklerini bizlere aktarıyor. Ayrıca, ekonomiden iş dünyasına, siyasetten sosyal konulara kadarki her alanda gelecek kuşakların dünyayı önemli ölçüde değiştirip dönüştüreceğinden bahsederken, bu gençlerin omzuna da büyük bir sorumluluk yüklediğimizi unutmamak gerekir. YGA’nın içinde ilkleri hayata geçirmek için gerekli inovasyon kültürü ve beraber başarma kültürü olmak üzere iki temel değer bulunuyor. Birlikte başarma kültürünün inovasyonların hayata geçirilmesi aşamasında önemli bir zemin hazırladığını vurgulayan Küçük, aralarındaki güven ikliminin oluşmasıyla sadece işe odaklanıldığını ve projenin daha iyi ve başarılı olması noktasında herkesin üst düzey bir emek verdiğini belirtiyor. Öte yandan, şirketlerin ve liderlerin kendilerine sormaları gereken ben kimim, nasıl çalışırım ve nasıl büyürüm şeklinde üç temel sorunun olduğunu ve stratejinin bu sorular etrafında şekilleneceğini görüyoruz. Bu bağlamda YGA buradaki 3 temel sorunun vücut bulmuş hali olarak karşımıza çıkıyor. Her yaş grubu için YGA programlarının olduğunu ve buradaki süreçlerin YGA Zirvesi ile başladığını söyleyen Küçük, zirveye katılan herkesin YGA programlarından istediğine girebileceğini ve sonrasında da programda en çok aktif olan katılımcıların YGA’daki mentor programına katılmaya hak kazanabileceklerine değiniyor. 23 Nisan kapsamında çocukları bilimle buluşturabilmek için bir kampanya başlattıklarını ve bu sayede 20 bin çocuğa bilimle bir araya gelebilme olanağı tanınacağını bizlere aktarıyor. İklim krizi, kadın- erkek eşitsizliği veya sürdürülebilirlik gibi konulardaki gidişattan dertlenen yeni bir nesille karşı karşıyayız. Gençlerin sadece dertlenmekle kalmayıp bir taraftan da bu konularla ilgili aksiyon almak istediklerini dile getiren Küçük, YGA olarak buradaki sorunların çözümünde aktif rol oynamak isteyen gençlere alan yaratmayı hedeflediklerini vurguluyor.
YGA’nın güncel çalışmalarını ve gençlerin hayatın her alanında daha aktif rol oynamalarına destek oldukları stratejilerini dinledik. Yeni canlı yayınlarımızla iş dünyasının bugününe ve geleceğine ışık tutmaya devam edeceğiz.
- 13 Nisan 2022, Çarşamba
Son Eklenenler
Çizginin Üstü | Belirsizlik Dünyasında Çizginin Üstüne Yolculuk
- 26 Nisan 2023, Çarşamba
Sistem Dönüşümü ve Etki | İnovatif Sistemlerin Ölçümü & Anatomisi
- 26 Nisan 2023, Çarşamba