Bir Sunum Nasıl Olsa?

10 Kasım 2014, Pazartesi

Eğer köpek pisliği ile ilgili bir sunum yapmayı kendi avantajına çevirmek mümkünse, bunu başka konulara uygulamak daha da kolay olsa gerek. İnsanların dikkatlerini çekmek, sunum üzerinde tutmak ne kadar zorsa, dikkatlerinin dağılmasına yol açmak da bir o kadar kolay. Herkesin sunum tarzı ve zevki farklıdır belki ama konusu ne olursa olsun bir sunumu dikkat çekici hale getirmek için belli başlı bazı noktalara özen göstermek şart. İşte onlardan bazıları:

  • Soru. Sunuma bir soru ile başlamak katılımcıya konuya dâhil olmak için bir ortam sağlıyor. İnsanlar genelde sunum yaparken ilginç bir bulguyla başlamayı akıl ediyor, ama bu bilgiyi doğrudan paylaşıp bir fırsatı kaçırıyorlar.
  • Yazı. Sunumlarda genelde çok fazla yazı, satır, madde var. Konuşulacakları yazı halinde göstermek ve bunları okumak sunum yapana kolay geliyor. Dinleyenin ise kafası karışıyor, sunum ile yazı farklılaştığında okuduğunu anlamıyor, okurken dinleyemiyor, karşısına gelen tüm satırları birden hazmedemiyor.
  • İmla. Günümüzde imla hatası kabul edilemez. Office programları tüm kontrolleri bizim için yapıyor. İmla hatası içeren bir sunum, sunumu yapan kişinin konuya gerekli ilgiyi göstermediğine, hazırlıksız yakalandığına işaret ediyor.

Emre Soyer’in “Sunum Nasıl Yapılmaz?” adlı yazısından uyarlandı.

Ayrıca “Sunum Yaparken İyi Bir Hikaye Anlatın” isimli tüyo yazısı da ilginizi çekebilir.

Paylaş:

Bu içeriği beğendiyseniz daha fazlası için ücretsiz üye olun!

SEÇENEKLERİ GÖRÜNTÜLE

Sınırsız Erişime Sahip Olmanın Tam Zamanı

HBR Türkiye içeriğine bir yıl boyunca tüm platformlardan erişin!
ABONELİĞİMİ BAŞLAT

Tüm Arşive Gözatın

Paylaş