E-Kitap: İnsan Odaklı Çevik Performans Yönetimi

28 Eylül 2021, Salı

2021 yılını da pandemi gölgesinde geçirmeye devam ediyoruz. Bu süreç üst yönetimden organizasyonların tüm bileşenleri dahil olmak üzere herkesi derinden etkiledi. Hal böyle olunca pandemi öncesinde dahi potansiyellerini sonuna kadar kullanamayan çalışanların performansında pandemi sürecinde de gözle görülür düşüşler yaşandı. Dolayısıyla performans yönetimi organizasyonların odaklandığı temel konular arasında daha çok yer bulmaya başladı. Değişen dünyaya uyum  sağlamak için organizasyonların çevik performans yönetimini benimseme noktasında daha hızlı davranması ve beklentilerin değiştiği iş hayatında çalışanlardan taleplerini de tekrar revize etmeleri oldukça kritik.

Organizasyonlar bugün değişimi ve dönüşümü kurumlarının temel yapı taşı haline getirdi. Çalışanların geçmiş ya da günlük performanslarına göre değerlendirildiği bir sistem artık geçerliliğini koruyamıyor. Bu noktada çeviklik ihtiyacı devreye giriyor. Çevikliği merkezlerine alan organizasyonlarsa pandeminin sebep olduğu bu kriz sürecini daha kolay yönetti ve kriz sonrasında önemli oranda verimlilik kaybı yaşamadan çalışmalarına devam edebildi.

HBR Türkiye ve Twiser olarak derlediğimiz bu e-kitapta yeni nesil ve çevik yönetimin, organizasyonların başarısını nasıl bir adım öteye götürebileceğini ve verimliliği nasıl arttırdığını ele alarak iş dünyasına ilham vermeyi hedefledik. Bu doğrultuda, yeni nesil performans yönetimi araçları olan OKR’ler hakkındaki “OKR’leri Bireyler Yerine Ekipler için Hedefler Belirlemek Amacıyla Kullanın” isimli makale ve “Performans Yönetiminde OKR Çağı” başlıklı röportajla OKR’lerin şirketlere olumlu katkılarını detaylarıyla ele alırken “Performans Yönetimini Yeniden Keşfetmek” ve “Covid-19 Döneminde Çeviklik” araştırmaları sizlere farklı bakış açıları sunacak.

E-Kitabı İndir

Keyifli okumalar...

E-Kitabı İndir

İletişim izinlerini

Bu raporu indirerek isim ve iletişim bilgilerimin TWISER BİLİŞİM DANIŞMANLIK TİCARET VE EĞİTİM ANONİM ŞİRKETİ ile paylaşılmasını onaylıyorum.

Sponsor firmaların ürün ve hizmetlerine ilişkin avantajlardan yararlanmak ve ihtiyaçlarıma özel fırsatların geliştirilmesi, reklam, kampanya, promosyon ve tanıtım yapılması amacıyla tarafıma ticari elektronik ileti gönderilmesini veya telefon ile irtibat kurulmasını kabul ediyorum.

Paylaş:

Bu içeriği beğendiyseniz daha fazlası için ücretsiz üye olun!

SEÇENEKLERİ GÖRÜNTÜLE

Sınırsız Erişime Sahip Olmanın Tam Zamanı

HBR Türkiye içeriğine bir yıl boyunca tüm platformlardan erişin!
ABONELİĞİMİ BAŞLAT

Tüm Arşive Gözatın

Paylaş