E-kitap: Çevik Dönüşüme Hazır mısınız?

13 Kasım 2020, Cuma

2020 tüm dünya için zorlu ama bir o kadar da öğretici bir yıl olmaya devam ediyor. Gerek bireyler olarak biz gerekse şirketler, engebeli yollardan geçerek önemli öğrenimler ve deneyimler ediniyor, ivmesi gittikçe artan değişimin çeşitli zorluklar ve fırsatlar doğurduğu belirsiz bir ortamda ilerlerken uyum kaslarımızı geliştirerek daha dayanıklı hale geliyoruz. Geçirdiğimiz bu dönemde birçok iş modelinin etkinliği sorgulanıyor, işe yarayan ve yaramayan yöntemler birbirinden gözle görülür biçimde ayrışıyor ve neredeyse her ölçekten, her sektörden şirket işlerini daha iyi ve verimli bir şekilde yapmalarına olanak sağlayacak yöntemlere yönelik arayışlara giriyor. Ve birçoğu, değişime adapte olabilmek ve belirsizlikte daha emin adımlarla hareket edebilmek amacıyla çıktıkları bu arayışta “çevik yaklaşım” ile karşılaşıyor.

Çevik yaklaşım neredeyse her sektörden şirketin son yıllarda gündemine aldığı bir felsefe zira çevik çalışmanın faydaları, başlangıçta IT ekipleriyle çizilmiş sınırların ötesine geçerek şirketler için birçok farklı noktada değer yaratıyor.

Çevikliği benimseyen ve başarıyla hayata geçiren organizasyonlar yalnızca daha iyi ürünler üretmekle, daha yüksek müşteri memnuniyeti elde etmekle, pazara girme hızını artırmakla ve daha iyi iş süreçleri tasarlanmasını sağlamakla kalmıyor; aynı zamanda organizasyonlarında öğrenme kabiliyeti oluşturuyor, işbirliğini gerçek anlamda değer yaratan bir varlık haline getiriyor, çalışanlarının bağlılığını, motivasyonunu yükseltiyor ve yetkilendirilmelerini sağlıyor. Fakat çoğu dönüşüm sürecinde olduğu gibi çevik dönüşüm yolculuğunda da çeşitli zorluklar söz konusu.

HBR Türkiye ve ACM olarak her sektörden şirketi birkaç adım ileriye taşıyabilecek, dalgalı denizlerde değişim rüzgarını arkalarına alarak yollarına devam etmelerini sağlayabilecek bu felsefeye dair merak edilen noktaları aydınlatmak amacıyla derinlemesine bilgilere, içgörülere ve deneyimlere yer vermeye çalıştık.  

Bu bağlamda bu sayıdaki “Çevikliği Kucaklamak” ve “Çevik Dünyada Liderlik “makaleleri ve bunun yanı sıra birçok kısa araştırma size farklı perspektifler sunarken, “Çevik Dönüşümü Gerçekleştiren Şirketlerden İçgörüler” çalışmamızda farklı sektörlerden 14 lider çevik dönüşüm hikayeleriyle size ve organizasyonunuza bir yol haritası sunuyor olacak.

Çevik dönüşüm yolculuğunda sizin için bir baş ucu kitabı görevi üstlenerek hem size hem de organizasyonunuza yol gösterecek bir e-kitap hazırlamaya çalıştık.

Keyifle okumanız dileklerimizle…

E-kitabı İndir

Paylaş:

Bu içeriği beğendiyseniz daha fazlası için ücretsiz üye olun!

SEÇENEKLERİ GÖRÜNTÜLE

Sınırsız Erişime Sahip Olmanın Tam Zamanı

HBR Türkiye içeriğine bir yıl boyunca tüm platformlardan erişin!
ABONELİĞİMİ BAŞLAT

Tüm Arşive Gözatın

Paylaş