Şirketin dijital dönüşüm sürecinde müşteri ve çalışan deneyimini iyileştirmek için teknolojiyi operasyonlarına ve karar süreçlerine entegre etmesi artık bir gereklilik haline geliyor. Bunun yolu da hız, çeviklik ve ölçeklendirmeye dair yetenekleri en iyi şekilde kullanabilmek adına BT ortamlarından yararlanma yeteneğini artırmaktan geçiyor. HPE’nin “Uçlardan Buluta Platform Bazlı Hizmetler Sunma” yaklaşımının en önemli stratejik noktalarından biri olan HPE GreenLake Çözümleri, size bu olanağı sağlıyor.
Özellikle son bir yıldır dünya oldukça zorlu bir dönemden geçiyor. İçinde bulunduğumuz pandemi koşulları, çoğu şirketi normalde yıllarca süreceği düşünülen dijital dönüşüm süreçlerini neredeyse haftalar içinde hayata geçirmeye zorladı.
Dijital dönüşüm ekonomik başarının temelini oluştururken, kurumlar bu ezber bozan ortamda her zamankinden daha seri bir biçimde inovasyon gerçekleştirmek zorunda. IDC’nin araştırmalarına göre 2022’ye kadar küresel gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 46’sı, yani neredeyse yarısı dijital dönüşümü başarıyla hayata geçiren kurumların ürün ve hizmetlerinden oluşacak. Dolayısıyla kurumlar bu yarışta geri kalmamak için yeni teknolojilerin sunduğu imkanlardan yoğun bir şekilde faydalanmanın yollarına bakıyor. Tüm bu teknolojilerin merkezinde yer alan BT departmanı da bu hedeflere ulaşmayı sağlayacak yeni süreçlerin, uygulamaların ve hizmetlerin keşfedilmesinden ve uygulanmasından sorumlu.
Bu durum, daha önce kurumlarda karmaşık işlerin merkezi olarak görülen BT’nin diğer iş birimleriyle daha fazla yakınlaşmasına neden oldu. Küresel pazarın dinamizmi, müşterilerin değişen ihtiyaçları ve artan beklentiler BT ve diğer iş birimlerinin ortak hedefler etrafında buluşmasını ve yakın çalışmasını gerektiriyor. Diğer yandan BT liderlerinin işi de oldukça zor. Bir yandan stratejik projelerin gerektirdiği iş gereksinimlerini karşılarken, diğer yandan geçmişten süregelen süreçler için operasyonel mükemmelliği sağlamak zorundalar.
Bunun sonucu olarak CIO’lar, BT organizasyonlarındaki kısıtlı insan kaynağını günlük operasyonel yüklerden kurtaracak ve stratejik girişimlere odaklanmalarını sağlayacak çözümlerin arayışı içine girdiler.
BT’de Verimliliğin Anahtarı: “Yönetilen Hizmetler”
Dijital dönüşümü başarıya ulaştırmak ve dijital bir işletmeye dönüşebilmek için teknolojinin, çalışanların, kısacası tüm kaynakların kurum içindeki stratejik girişimlere, değer üreten projelere odaklanması gerekiyor. Ancak çoğu kurumun sahip olduğu karmaşık ve eski BT ekosistemleri bu vizyonla başa çıkabilecek durumda değil. Mevcut iş yüklerini ve altyapılarını yönetmek, operasyonel sürekliliği korumak için daha fazlasına ihtiyaçları var.
Bu noktada teknoloji sağlayıcıların uzmanlığı devreye giriyor. Kurumları altyapıyla ilgili günlük rutin BT işlemlerinden kurtaran “Yönetilen Hizmetler” kavramı, verimliliğe dair gündelik operasyonlarda birçok zorluğun aşılmasına yardımcı oluyor. İşte bunlardan bazıları:
- Rutin görevlere harcanan zamanı azaltarak insan kaynağı verimliliğini artırıyor.
- Kritik altyapılar için provizyon sürelerini hızlandırıyor.
- Daha verimli operasyonlarla BT maliyetlerini düşürüyor.
- BT varlıklarının otomatik olarak en son yazılımlara ve ek güncellemelere sahip olmalarını sağlıyor.
- Sistemlerin amaçlandığı gibi çalıştığını temin ediyor.
- BT varlıklarını güvenli ve regülasyonlara uyum sağlayacak şekilde konumlandırıyor.
Altyapı için yönetilen hizmetlerin benimsenmesi, “hizmet olarak” (as-a-service) modeline yönelik daha geniş bir yaklaşımın parçasını oluşturuyor. BT tüketiminde CAPEX modeline karşı OPEX modeline geçiş yapmak her geçen gün daha kritik bir kaynak haline gelen BT çalışanlarının stratejik projelere yönelmesini sağlarken mevcut sistemlerin düzgün ve sorunsuz çalışması için harcanan eforun azalmasını sağlıyor. Bu durum da operasyonel verimliliği ve çevikliği beraberinde getiriyor.
Şirketinizin Hızına Uyum Sağlayacak BT Çözümleriyle Tanışın
Günümüzde veri merkezlerinin hem çevik hem de uygun maliyetli olması gerekiyor. Bu hedeflere ulaşmak için birçok şirket fazla kapasite satın alma ihtiyacını ortadan kaldırırken provizyonu hızlandıran çözümlere ihtiyaç duyuyor. Tüm bunların yanında kaynak sıkıntısı çeken BT departmanları veri merkezi için farklı markaların desteğini sağlayabilen, genel hibrit BT altyapısını sağlayan “Hizmet olarak BT” çözümleri sunabilen sağlayıcılara yöneliyor. Bu sağlayıcılar kurumların sorun gidermeyi kolaylaştırmasını, yalnızca kullandıkları kadar ödeme yapmasını, kapasiteyi gerektiğinde çift yönlü olarak artırmasını veya azaltmasını sağlayarak şirket için en değerli kaynağa dönüşen BT çalışanlarının doğru projelere odaklanmasını sağlıyor.
Bu noktada HPE’ye baktığımızda “Uçlardan Buluta Platform Bazlı Hizmetler Sunma” yaklaşımının en önemli stratejik noktalarından birini HPE GreenLake Çözümleri oluşturuyor. HPE GreenLake Çözümleri, kullandıkça öde modeliyle kurumlara genel bulutun faydalarına benzer şekilde ancak özel bir bulutta veya şirket içi ortamda hızla tedarik yapabilme, kapasiteyi artırabilme ve altyapı yaşam döngüsü yönetim yükünü azaltabilme imkanı sunuyor. Bu sayede,
- Pazardaki fırsatları kaçırmamak için BT ortamını hızlıca ölçeklendirebilme,
- Operasyonel verimliliğe odaklanma,
- Veri bütünlüğünü ve sorgu yanıt sürelerini iyileştirme,
- Daha iyi yama ve ürün yazılımı yönetimi,
- İş yükleri için SLA ve KPI ölçümleri etrafında CFO ve CEO ile paylaşılabilecek veri noktalarının sağlanması,
- Gölge BT’nin ortadan kaldırılması ve diğer pek çok avantajı hayata geçiriyor.
HPE sunmuş olduğu GreenLake esnek tüketim çözümleri ile kurumların BT organizasyonları için bulut tabanlı altyapı modellerine önemli bir alternatif sunuyor.
Daha fazla bilgi almak ve analist raporunu indirmek için tıklayın.