Yapay zekâ iş dünyasının her noktasında yapısal değişimler ve dönüşümler vaat ediyor. Kimi sektörler ve organizasyonlar için maliyet tasarrufuyla başlayan bu süreç kimileri için verimliliğe ve bazıları içinse iş modellerindeki değişimlere kadar giden kapsamlı bir evrim ortaya koyuyor. Her ölçekten organizasyon, yapay zekâ teknolojileri anlamak, kendi süreçlerine ve stratejilerine entegre etmek noktasında stratejiler geliştiriyor ve kullanım senaryoları oluşturmya çalışıyor. Bu süreçte teknolojiler kadar iş modelleri, yetkinlik setleri ve organizasyonel kurgular da ön plana çıkıyor. Kısacası yapay zekânın iş dünyasına entegrasyonu her geçen gün daha da hız kazanıyor ve daha da yapısal bir noktaya evriliyor.
Her ne kadar bu dönüşüm kaçınılmaz olsa da yapay zekanın vaadini hayata geçirmek için bu yaklaşımın etkin biçimde kullanılması gerekiyor. Kurumların maliyet boyutundan operasyonel verimlilik ve daha stratejik noktalarda yapay zekâ ile değer oluşturabilmesi için bir yandan mevcut araçlara ve süreçlere entegrasyon gerekirken bir yandan da yeni yaklaşımları hayata geçirecek bir platform arayışı söz konusu. Yani yapay zekânın kurum içerisindeki yayılımı etkin bir platform üzerinden yönetildiğinde ve mevcut araçlar yapay zekâ ile zenginleştirilirken araç bağımsız bir platform olarak kullanım da önem kazanıyor.
Yapay zekâ konusunda son dönemde önemli adımlar atan Microsoft, Copilot ürünü ile M365 platformundaki verimlilik araçlarından Microsoft’un diğer platformlarına kadar her noktada yapay zekâ gücünü kolay ve hızlı biçimde entegre etmeyi vaat ediyor.
Yapay zekânın iş dünyasına etkilerine dair görüşler ve Microsoft’un Copilot platformunun detayları videomuzda…