Yönetişim ve yolsuzlukla mücadele, sürdürülebilir iş uygulamalarının temel taşlarını oluşturur. Şirketler ve küresel organizasyonlar için bu konularda doğru yaklaşım ve uygulamalar geliştirmek, sadece etik değerleri korumakla kalmaz, aynı zamanda toplumlar üzerinde olumlu ve kalıcı bir etki bırakır. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında 20.inci yılını kutlayan UN Global Compact İlke 10: Yolsuzlukla Mücadele ilkesi, bu sorumluluğu öne çıkarmakta ve yolsuzluğa karşı sıfır tolerans yaklaşımını benmseyerek, iyi yönetişim uygulamalarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
Argüden Yönetişim Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Gizem Argüden Oskay’ın moderatörlüğünde gerçekleşen sohbet serisinin bu bölümünde, UN Global Compact İlke 10: Yolsuzlukla Mücadele’nin mimarı Sir Mark Moody Stuart ve UN Global Compact Yönetişim ve Yolsuzlukla Mücadele Başkanı Cristina Ritter, yolsuzlukla mücadelenin önemini ve UN Global Compact’in bu alanda yaptığı çalışmaları ele alıyoruz. Sorumlu liderlik ve UNGC’nin gelişimine odaklandığımız bu sohbette, yolsuzlukla mücadele ve iyi yönetişimin geliştirilmesi için İlke 10 kapsamında yapılan küresel uygulamaları ve işbirliklerini konuştuk.
Bu sohbette, UNGC'nin işletmelerle birlikte çalışarak şeffaflık, tedarik zincirlerinde bütünlük sağlanması ve karşılaşılan yolsuzlukla mücadele engellerini aşma konularındaki stratejileri konuşuluyor. Ayrıca, farklı coğrafyalarda ve sektörlerde peer-to-peer öğrenme yöntemleri ile iyi yönetişim uygulamaların nasıl hızlandırıldığını ve bu süreçte yaşanan zorluklarla ilgili önemli içgörüler anlatılıyor.