Qualcomm yeni geliştirdiği LTE-Direct teknolojisinin sağladığı değeri, somut, gerçek hayatın içinden örneklerle ortaya koyabilmek ve potansiyel tüketicileri etkilemek istiyordu. Bu nedenle Fjord’a geldi ve Fjord’un fikirleri keşfetmek, birlikte yaratmak ve tasarım çözümleri üretmek için başvurduğu Makeshop etkinliğinde yer aldı.
Makeshop’da genelde kullanım ihtiyaçları veya davranışları konusunda içgörüler elde etmekle işe başlanır ve bu ihtiyacı karşılamak için çözüm üretmek üzere küçük bir fikir ortaya atılır. Kil, köpük, tahta, eskiz araçları, post-itler, elektronik ve yazılımlar kullanılarak yolculuğun modelleri oluşturulur. Ardından da daha üst seviye fiziksel ürünlerin veya hizmet uygulamalarının geliştirilmesi aşaması gelir.
Fjord’un müşterileri ile birlikte fikir üretme ve konseptleri hayata geçirme konusunda benzersiz bir ortam ve deneyim sunan Makeshop etkinliği herkesin işin bir parçası olmasını ve sorumluluk almasını sağlar. Herkesin eşit söz hakkına sahip olması sürecin çok daha hızlı ve başarılı gerçekleşmesine imkan verir.
Qualcomm da bu deneyimi yaşadı. LTE-Direct belli başlı bağlamlarda farklı uygulama alanları ortaya koyabiliyordu. Bu noktada çözülmesi gereken konu, kullanıcıların kişilerle, hizmetlerle ve çevreleriyle nasıl etkileşimde ve bağlantıda olmak istediklerini anlayabilmek, doğru ve bağlamsal değerleri yaratabilmektir.
Bu noktada Fjord, dijital ve fiziksel ortamı daha iyi anlamak için saha testleri, fiziksel yolculuk haritaları ve diğer yöntemleri kullandı. Sürecin sonucunda sadece LTE-Direct ile çözümlenebilecek belirli noktalara yönelik markalandırılmış, özel hizmetler oluşturuldu. Kullanıcıların ihtiyaçlarını ve davranışlarını anlama konusunda potansiyel fırsatları ortaya çıkaran Qualcomm ve Fjord, bağlantı ve konum bazlı keşif alanlarında geleceği şekillendirecek bir yapıya imza atmış oldu.