Uçmaya Zorlanan Balıklar: Bugünün Çalışma Yaşamı Evrimsel Psikolojimize Uygun Değil

23 Eylül 2024, Pazartesi

Köy Enstitülerinin duvarında yazılı olduğu söylenen bir ifade şöyle der: “Burada hiçbir balık uçmaya, hiçbir kuş yüzmeye zorlanmaz”. Hiç, çağdaş iş yaşamının bitmek bilmeyen başarma ve rekabeti baskısı karşısında, uçmaya zorlanan bir balık gibi hissettiğiniz oldu mu? Deneyim tanıdıksa, yalnız değilsiniz. Sınırlarımızın zorlanması, spor yaparken kasların gelişmesinde olduğu gibi...

Blog Erişimi

Blog içeriklerini okumak için hbrturkiye.com’a üye olmanız gerekmektedir. Eğer bir üyeliğiniz varsa hbrturkiye.com kullanıcı bilgileriniz ile üye girişi yaparak blog içeriğini okumaya devam edebilirsiniz. Eğer üye değilseniz ücretsiz üyelik oluşturarak ayda 3 dergi içeriği (makale) okuma hakkına sahip olup tüm blog içeriklerine sınırsız erişim sağlayabilirsiniz.
Giriş yap veya ücretsiz üye ol, okumaya devam et
Giriş yap veya ücretsiz üye ol, okumaya devam et
“ÜYE OL” butonuna basarak üyeliğinize ait Şartlar ve Koşulları, Gizlilik Politikası ile KVKK Aydınlatma Metni’ni okuduğunuzu ve HBR Türkiye tarafından size özel oluşturulan hizmet, kampanya ve promosyonlara yönelik elektronik posta almayı kabul etmiş sayılırsınız.
E-bülten aboneliğinden dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz.
Paylaş:

Bu içeriği beğendiyseniz daha fazlası için ücretsiz üye olun!

SEÇENEKLERİ GÖRÜNTÜLE

Sınırsız Erişime Sahip Olmanın Tam Zamanı

HBR Türkiye içeriğine bir yıl boyunca tüm platformlardan erişin!
ABONELİĞİMİ BAŞLAT

Tüm Arşive Gözatın

Paylaş